Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Καλώς ορίσατε!



Αγαπητοί αναγνώστες, φίλοι του βιβλίου!
Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», «Ερωδιός».
Μέσα από αυτό το blog  προσδοκούμε, εσείς οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι φίλοι του βιβλίου να συμπεριλάβετε κι εμάς στα καθημερινά σας κλικ!
Εδώ θα συναντιόμαστε, θα ανταλλάσσουμε απόψεις, σχόλια και προτάσεις. Θα  ενημερώνεστε  για  ό, τι διαδραματίζεται στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και… πιστέψτε με… συμβαίνουν πολλά! Πρώτοι θα μαθαίνετε για όλα! Για τις νέες αφίξεις και εισαγωγές, τις δράσεις που έγιναν, τα αφιερώματα, νέες κυκλοφορίες και γενικά ό, τι αφορά το βιβλίο!
Στη βιβλιοθήκη «Ερωδιός»  θα βρείτε ό,τι αναζητάτε! Μία επίσκεψη στη βιβλιοθήκη θα σας πείσει!  Βιβλία όλων των επιστημών κοσμούν τα ράφια μας και περιμένουν με ανυπομονησία να τα κατεβάσετε, να τα ξεφυλλίσετε και γιατί όχι… να τα «υιοθετήσετε» για λίγο διάστημα.  Και αν δε θέλετε να τα δανειστείτε, ο χώρος της βιβλιοθήκης μας είναι τόσο φιλόξενος και ζεστός που το αναγνωστήριο σάς προκαλεί να μείνετε και να διαβάσετε εκεί. Είναι μία επιλογή κι αυτή! Συλλογές από ιστορικά, λογοτεχνικά βιβλία, βιβλία από τις θετικές  επιστήμες, από την παιδαγωγική και την εκπαίδευση είναι πρόθυμα να σας ταξιδέψουν στο χρόνο, να σας κρατήσουν συντροφιά και να σας βοηθήσουν στο έργο σας. Σπάνιες και ολοκληρωμένες συλλογές επιστημονικών περιοδικών και πληροφοριακού υλικού, ταξιδιωτικοί οδηγοί, πολεμικός τύπος και μεγάλη ποικιλία από οπτικοακουστικά (dvd, cd) ντοκουμέντα γεμίζουν μία από τις βιβλιοθήκες μας και πλαισιώνουν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με υπολογιστές, που χρησιμοποιούν οι μαθητές για τις σχολικές τους εργασίες. Το στολίδι όμως της βιβλιοθήκης «Ερωδιός», δεν είναι άλλο από την παιδική βιβλιοθήκη, τον χώρο όπου εκκολάπτονται μικροί βιβλιοφάγοι!  Σε μια παιχνιδιάρικη υπερυψωμένη γωνιά μέσα στη βιβλιοθήκη οι μικροί μας επισκέπτες οριοθετούν το χώρο τους! Ανέμελα αρπάζουν κάποιο  βιβλίο και αμέσως μεταφέρονται στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και χιλιάδων άλλων ιστοριών που μαγεύουν τη σκέψη τους και εξάπτουν τη φαντασία τους. Και αν μία μέρα δεν θέλουν να διαβάσουν, βρε αδερφέ, τότε μπορούν να παίξουν σκάκι ή να ζωγραφίσουν!
Η νέα βιβλιοθήκη «Ερωδιός» σας καλωσορίζει και σας προσκαλεί να την εξερευνήσετε ηλεκτρονικά, αλλά και προσωπικά με μία επίσκεψη για να διαπιστώσετε τα παραπάνω ιδίοις όμμασι!
 Εις το επαναγιγνώσκειν με τα νέα του «Ερωδιού».

1 σχόλιο: