Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παρουσίαση "Ερωδιού" στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Φίλοι του "Ερωδιού", φίλοι της γνώσης!

Την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2013, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων  και Μεταφραστών Ρόδου διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Ανοιχτές Βιβλιοθήκες της Ρόδου: Δυνατότητες αξιοποίησης την εποχή της κρίσης”, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. 
Παρουσίαση βιβλιοθήκης "Ερωδιός" στο Δ. Σ.Μ.Ρ.  
Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει την αφετηρία μιας συζήτησης των συμμετεχόντων με στόχο την εντατικότερη συνεργασία ανάμεσα στις βιβλιοθήκες του νησιού, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους, το ευρύτερο άνοιγμα των υπηρεσιών τους στην τοπική κοινωνία, την από κοινού αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, αλλά πρωτίστως τη δικτύωση και κοινή δράση που μπορούν να αναπτύξουν, ούτως ώστε να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στη Ρόδο.
Η ημερίδα χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες με αφετηρία την πρώτη στις 18:30μ.μ, που αφορά βιβλιοθήκες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου, η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης, η βιβλιοθήκη της εβραϊκής και ισλαμικής κοινότητας, κ.ά. Τη σκυτάλη παίρνει η δευτερη θεματική ενότητα, που αφορά Δημόσιες και Ιδιωτικές βιβλιοθήκες, όπως είναι αυτή του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, η Δημόσια βιβλιοθήκη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Η δεύτερη θεματική ενότητα υπολογίζεται να ξεκινήσει περί τις 19:15 μ.μ.  Τέλος, η ημερίδα κλείνει με το τρίτο και τελευταίο μέρος, τις σχολικές βιβλιοθήκες του νησιού, όπου θα παρουσιαστεί και ο "Ερωδιός".
 Γι 'αυτό, αν δεν έχετε δώσει ακόμα το παρόν με την επίσκεψή σας, ηλεκτρονική ή μη, σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε και να γίνετε μέλη της βιβλιοθήκης μας! Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου