Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Οι γυναίκες της Δωδεκανήσου

Τιμώντας την ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2013, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία
με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, παρουσίασαν το φωτογραφικό λεύκωμα «Οι γυναίκες της Δωδεκανήσου» σε κείμενα της συγγραφέα Τίτσας Πιπίνου, των εκδόσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδ/σου-Ο.Π.Α.Δ και της Kasseris Publications, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Την παρουσίαση έκαναν η  τ. Διευθύντρια του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη, Φανή Κωνσταντίνου και η Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα.
Επίσης παρουσιάστηκε ένα ολιγόλεπτο δρώμενο βασισμένο σε κείμενα του
βιβλίου από μαθήτριες του "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού θεάτρου Μυρσίνης Λενούδια, καθώς και μία νέα μουσική σύνθεση βασισμένη σε ένα απόσπασμα από το Επίμετρο της συγγραφέα Τίτσας Πιπίνου, το οποίο μελοποίησε ο συνθέτης Αντώνης Κυζούλης, ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Τη σύνθεση ερμήνευσαν ο διακεκριμένος σολίστ της κιθάρας, Αντώνης Λιοπύρης, μουσικός του σχολείου μας, και η ερμηνεύτρια Άννα Βούη.

Παράλληλα, στο χώρο της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου, επαναλειτούργησε η έκθεση του φωτογράφου Νίκου Κασέρη με τίτλο, «Μετέωροι Τόποι – Ρόδος», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία μ ε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου