Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"Έρωτες στα Δωδεκάνησα"


Τα Εκπαιδευτήρια μας, "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" , μαζί με τις εκδόσεις "Βερέττα", συνδιοργανώνουν μία βραδιά σύγχρονης ερωτικής λογοτεχνίας, παρουσιάζοντας το βιβλίο "Έρωτες στα Δωδεκάνησα '13" .
Φυσικά, δε θα μπορούσε ο "Ερωδιός" να λείπει από αυτή την γιορτή. 

Έτσι, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα "Καλλιπάτειρα" των Εκπαιδευτηρίων "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ", οι φίλου του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους νέους συγγραφείς της Δωδεκανήσου, οι οποίοι θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο τους και θα  συζητήσουν με το κοινό.Οι συγγραφείς που συμμετέχουν είναι: Μαρία Αϊβάζη, Μαρία Αναστασοπούλου, Μιχάλης Βελιάδης, Μαίρη Γεωργιαάδου-Μαριά, Μελίνα Γκρανζάν , Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη, Ευτυχία Ζαχαροπούλου, Πέννυ Καντιμοίρη, Δημήτρης Λαδικός, Σμαραγδή Μητροπούλου, Φερενίκη Μιχαηλίδη, Άννα Μιχαηλίδου, Μαίρη Μιχέλη, Κύρος Μοναχός, Σέβη Νικολάου, Μαρία Νιτσοτόλη, Ειρήνη Ντέλλα, Άννα Ορφανού, Μαίρη Παναγιώτου, Σάββας Παππάς, Ιωάννης Ειρηναίος Πεταυράκης, Μαρία Τσολιάκου, Ανθούλα Χατζηγεωργίου και Ειρήνη Χιώτη, τα ερωτικά διηγήματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή σύγχρονων ερωτικών διηγημάτων με τίτλο "Έρωτες στα Δωδεκάνησα '13".Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο θεατρικός όμιλος και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ".

Οι μαθητές του θεατρικού Ομίλου θα παρουσιάσουν μία ωδή στον Έρωτα, βασισμένη σε απόσπασμα από το "Μονόγραμμα" του Οδυσσέα Ελύτη, σε σκηνοθεσία της Μυρσίνης Λενούδια, Εκπαιδευτικού Θεάτρου.

Η χορωδία του σχολείου, θα παρουσιάσει τα τραγούδια "Ερωτικό"(στίχοι, Νανά Νικολάου, μουσική Νότης Μαυρουδής), "Μια Παναγιά" (στίχοι Νίκος Γκάτσος, μουσική Μάνος Χατζιδάκις) και το "Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι" (στίχοι Ιάκωβου Καμπανέλλη, μουσική Μάνος Χατζηδάκις).

Παίρνει αφορμή λοιπόν ο "Ερωδιός", εμπνέεται και εύχεται ο Έρωτας να είναι οδηγός για τα άλλα, τα σπουδαία, τα μεγάλα. Ο Έρωτας για τη Ζωή, για τη Γνώση, για το Όραμα και το Όνειρο, για την Ανθρωπιά και την Αγάπη σε όλο της το μεγαλείο, να καθοδηγούν τον άνθρωπο και να δίνουν νόημα και κίνητρο στις πράξεις του.

 Ο Οδυσσέας Ελύτης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλλη, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Ελληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του '30. Το 1960 διακρίθηκε με το Κρατικό βραβείο ποίησης, ενώ το 1979 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Γνωστότερα ποιητικά του έργα είναι το "Αξιον εστί", "Ήλιος ο πρωτος", "Προσανατολισμοί" κ.α.Το "Μονόγραμμα"Το "Μονόγραμμα" του Ελύτη με φόντο Μίκη Θεοδωράκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου