Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου στα Εκπαιδευτήρια "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"



Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου προγράμματος της Λογοτεχνίας «Διασκεδάζω να διαβάζω» και με αφορμή την ενασχόληση όλων των μαθητών του Δημοτικού με παιδικά βιβλία της Σοφίας Μαντουβάλου, υποδέχονται την καταξιωμένη συγγραφέα σε μια σειρά εκδηλώσεων στον χώρο του σχολείου.

Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου θα γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου, της οποίας βιβλία μελέτησαν το προηγούμενο εξάμηνο στο μάθημα της Λογοτεχνίας. Οι μικροί αναγνώστες, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, έχουν ετοιμάσει δημιουργικές και διαδραστικές εργασίες βασισμένες στα βιβλία της κ. Μαντουβάλου, όπου και θα τις παρουσιάσουν στο πλαίσιο του αφιερώματος. Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία των παιδιών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας μια ξεχωριστή συνάντηση για ενηλίκους θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των εκπαιδευτηρίων. Στις 18:00 μ.μ  θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήρι μόνο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Λογοτεχνήματα με εκπαιδευτικούς στόχους: Μια τεχνική δημιουργικής έκφρασης για τη διδασκαλία και τη μάθηση». Η συγγραφέας σε αλληλεπίδραση με τους εκπαιδευτικούς θα εξασκηθούν στην προσέγγιση των λογοτεχνικών αναγνωσμάτων στο σύγχρονο σχολείο με δημιουργικό τρόπο κινητοποιώντας τους μαθητές οξύνοντας την κριτική αλλά και δημιουργική τους σκέψη. Για το εργαστήρι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών δεδομένου ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός (30 συμμετοχές) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016,  στις 19:00 μ.μ, στη βιβλιοθήκη «Ερωδιός» των Εκπαιδευτηρίων η συγγραφέας θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο για ενήλικες με τίτλο «Ιδιωτική ‘Ερημος». Στο νέο αυτό υπαρξιακό της μυθιστόρημα η Σοφία Μαντουβάλου, με κοφτερό χιούμορ, οξύ σαρκασμό, βαθιά ειρωνεία, αλλά και απέραντη τρυφερότητα, περιγράφει τον παράδεισο και την κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί ένα πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικός θεάτρου. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί στον χώρο του Σχολείου έκθεση βιβλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου