Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ σύντομα κοντά μας!«Χαμηλώστε τα φώτα και αρχίζουμε το ταξίδι».
Ο χαρισματικός κ. Γκαλφάρ, μαθητής του διάσημου Στίβεν Χόκινγκ, χρησιμοποιώντας τα όπλα του παραμυθά καταφέρνει κάθε φορά να κρατά σε εγρήγορση το ενδιαφέρον του ακροατηρίου του, παρουσιάζοντας επιστημονικά θέματα που απασχολούν όλους μας με απλό και κατανοητό τρόπο.

Ο κ.Γκαλφάρ θα καθηλώσει το κοινό του στις 12 και 13 Απριλίου 2013,  καλεσμένος στα Εκπαιδευτήρια "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ",παρουσιάζοντας το μυθιστόρημα του, «Ο πρίγκιπας των Νεφών» του εκδοτικού οίκου "Καλέντη" και θα συνομιλήσει με τους μαθητές του σχολείου μας.
Το πρωινό της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2013, θα συναντήσει τους μικρούς βιβλιόφιλους μαθητές και θα συνδιαλαγεί μαζί τους σε θέματα επιστήμης, που στα μάτια των παιδιών φαντάζουν ανεξήγητα και μαγικά.Το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30, το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει στην παρουσίαση του βιβλίου του που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Καλλιπάτειρα" των Εκπαιδευτηρίων " ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ".
Στην ίδια εκδήλωση μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του σχολείου μας, θα δραματοποιήσουν αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο πρίγκιπας των Νεφών» υπό την καθοδήγηση της κ.Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου του σχολείου μας.


Ας γνωρίσουμε τον Κριστόφ Γκαλφάρ!


Ο Κριστόφ Γκαλφάρ γεννήθηκε το 1976 στη Γαλλία. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική φυσική. Πήρε το διδακτορικό του στο Κέιμπριτζ με εποπτεύοντα καθηγητή τον διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, με τον οποίο συνεργάστηκε για τη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου, που τιμήθηκε με πολλά βραβεία Νεανικής Επιστημονικής Λογοτεχνίας. Το νέο του βιβλίο, "Ο πρίγκιπας των Νεφών", αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Νεανικού Βιβλίου από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και το Βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος 2010 από το Γενικό Συμβούλιο των Vosges.


«Ο πρίγκιπας των Νεφών» 
Πρόκειτα για μια νεανική περιπέτεια, γεμάτη δράση, που επιχειρεί συγχρόνως να δώσει απαντήσεις, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, σε επιστημονικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει όλους μας. Το σπουδαιότερο, όμως, επίτευγμα του βιβλίου είναι ότι εξοικειώνει τους νεαρούς αναγνώστες του με την οικολογική συνείδηση.

Στη φανταστική αυτή ιστορία πρωταγωνιστούν 3 φίλοι που κατοικούν στα σύννεφα. Στην πορεία θα ανακαλύψουν πως ένας τύραννος θέλει να απαγάγει την κοπέλα της παρέας, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι πριγκίπισσα. Ο κακός της ιστορίας σκοπεύει να αλλάξει το κλίμα της Γης χρησιμοποιώντας το ως όπλο για να κερδίζει τους πολέμους. Για να τον σταματήσουν και να τον πολεμήσουν τα παιδιά, πρέπει να μάθουν πως λειτουργεί ο ουρανός. «Το βιβλίο απαντά σε απορίες που δεν έχουν μόνο οι μικροί αλλά και πολλοί ενήλικες. Όπως, γιατί είναι μπλε ο ουρανός, γιατί αλλάζει χρώμα το βράδυ, γιατί τα σύννεφα είναι λευκά, τι είναι ο κυκλώνας, πώς γεννιούνται τα άστρα.

Το βιβλίο έχει αποσπάσει πολλά βραβεία:

Βραβείο Μετάφρασης Ξένου Λογοτεχνικού Έργου για Παιδιά 2012 από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.
Βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος
Βραβείο Επιστημονικού Νεανικού Βιβλίου του Υπ. Παιδείας της Γαλλίας

Κριτικές που δημοσιεύθηκαν στον γαλλικό και τον ελληνικό Τύπο:

«Ένα ωραίο μυθιστόρημα με ξεκάθαρη πλοκή και θέμα ταιριαστό με το πνεύμα της εποχής μας. Ο νεαρός αναγνώστης θα συγκινηθεί από τις περιπέτειες των ηρώων. Ταυτόχρονα, τελειώνοντας αυτό το βιβλίο, θα έχει πάρει, χωρίς να δυσανασχετήσει, ένα μάθημα φυσικής από έναν διακεκριμένο επιστήμονα».
Francoise Dargent, Le Figaro

«“Ο πρίγκιπας των Νεφών” είναι ένα βιβλίο που μας καλεί, ατενίζοντας τον oυρανό, να κατανοήσουμε τι είναι η γη, μεταδίδοντάς μας μια ακατανίκητη έλξη για τα ουράνια φαινόμενα».
Jean-Michel Ulmann, Impact

«Ο Κριστόφ Γκαλφάρ πάντρεψε τη γνώση με τη φαντασία, συνάπτοντας έναν καθόλα νόμιμο γάμο. Έτσι, όταν η λογοτεχνία μπερδεύεται στα θέματα της κλιματολογίας, οι “αερομαίανδροι” (jetstreams), το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” ή “το στρώμα του όζοντος” μετατρέπονται σε λέξεις απόλυτα κατανοητές».
Marie Rogatien, Le Figaro

«Ο συγγραφέας εκλαϊκεύει όλα τα φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τη γήινη ατμόσφαιρα και τα αποτυπώνει σε μια συναρπαστική αφήγηση».
Hubert Lemonnier, La Presse de la Manche

«Μέσα από τις περιπέτειες τριών ηρώων ανακαλύπτουμε ένα σωρό πράγματα για τον ουρανό, τα σύννεφα και τον Ήλιο».
Le Journal des Enfants 

«Ο τύραννος του πλανήτη είμαστε όλοι εμείς».
Συνέντευξη στη Βάλια Καϊμάκη, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

«Η επιστημονική γνώση για τον κόσμο διευρύνει την παιδική φαντασία».
Συνέντευξη στη Λαμπρινή Κουζέλη, Το Βήμα

«Ένα νεανικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την περιπέτεια, τη φαντασία, την αστροφυσική και την οικολογική αφύπνιση».
Μυρτώ Τσελέντη, Culture

«“Ο πρίγκιπας των Νεφών” είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει τη μυθοπλασία με την επιστημονική εκλαΐκευση, μετατρέποντας την επιστημονική γνώση σε παιχνίδι».
Κώστας Κατσουλάρης, Veto

«“Ο πρίγκιπας των Νεφών” “ταξιδεύει” τα παιδιά στον πράσινο πλανήτη».
Αρετή Νταραδήμου, Ελεύθερος Τύπος

«Εξαιρετικό βιβλίο Μία έκπληξη για μαθητές και εκπαιδευτικούς»
Νίκος Διακογιάννης, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

«Πετυχημένο συνταίριασμα νεανικής, ανάλαφρης περιπέτειας και εκλαϊκευμένης μετάδοσης επιστημονικών δεδομένων».
Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, Ελευθεροτυπία

«Ο Κριστόφ Γκαλφάρ κάνει τη μετεωρολογία καλή λογοτεχνία».
Μαρίζα Ντεκάστρο, Τα Νέα

«Ένα θαυμάσιο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών που επιθυμούν να πετύχουν τη διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης».
Αχιλλέας Μανδρίκας, Σχολικός Σύμβουλος Α/βάθμιας Εκπαίδευσης-Συγγραφέας

«Η τέχνη της χαρούμενης επιστήμης».
Ηλίας Mαγκλίνης, Καθημερινή 

 Σας περιμένουμε  όλους σε ένα ταξίδι που ξεκινά από το διάστημα και καταλήγει στο "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ", το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου