Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Χριστούγεννα ..προσεχώς!




Χριστούγεννα προσεχώς και οι μικροί μας φίλοι ανυπομονούν..
Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο μαγικά και τα περιμένουμε με τόση λαχτάρα; 
Μάλλον θα φταίει η ζεστασιά της αγάπης που απλώνεται παντού, μοιράζεται σα δώρο και ξαναγεμίζει τη ψυχή μας και μαζί με τα γυαλιστερά, πασπαλισμένα με χρυσόσκονη στολίδια  μας ταξιδεύουν σε μια παραμυθοχώρα.
Ο "Ερωδιός" καλεί τους μικρούς αναγνώστες να αποδράσουν παρέα με μία χριστουγεννιάτικη ιστορία, να χαθούν στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.
Ο "Ερωδιός", αρωγός και συμπορευτής στο ταξίδι σας, σας προτείνει και σας εύχεται..
Καλές αναγνώσεις!  

Τι γυρεύει μέρα μεσημέρι ένα καλικαντζαράκι πάνω στη γη; Τι σκαρώνει τις νύχτες, συντροφιά με το φεγγάρι στην παραλία, και γιατί ανησυχούν οι δικοί του; Θέλει να ταλαιπωρήσει τους ανθρώπους ή να τους δώσει χαρά; Δεν θα σας το πω. Ένα μόνο θα σας πω, πρόκειται για ένα παράξενο, πολύ παράξενο καλικαντζαράκι.






Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 χρόνων. Η θαυμάσια εικονογράφηση και η όμορφη ιστορία για τη γέννηση του Χριστού, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους, κάνοντάς τους να χαρούν ακόμα περισσότερο τούτες τις όμορφες μέρες των Χριστουγέννων.








Κάθε παραμονή Χριστουγέννων, γύρω στα μεσάνυχτα, κάτι παράξενο συμβαίνει σ' έναν απόμερο δρόμο μιας πολύβουης πολιτείας, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: ένα σμάρι πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα, τρεμοσβήνοντας, λες και κάτι αναζητούν, λες και γυρεύουνε να θυμηθούν κάτι..





 Παραμονή Πρωτοχρονιάς και όλοι κοιμούνται στο σπίτι. Ή μάλλον, όχι όλοι! Ο μπαμπάς έχει αϋπνία. Ακούει ένα θόρυβο, πλησιάζει στο παράθυρο και βλέπει...
Διαβάστε, παιδιά, το όμορφο αυτό ποίημα και ανακαλύψτε κι εσείς, μαζί με τον μπαμπά, το μαγευτικό θέαμα






Ενώ πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και ο Αϊ-Βασίλης γεμάτος χαρά ετοιμάζει τα δώρα των παιδιών, κάποιοι εισβάλλουν στο σπίτι του και τον απάγουν. Ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι και με ποιο σκοπό απειλούν να καταστρέψουν τη μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών; Πού τον μεταφέρουν και γιατί κάνουν διάφορα πειράματα στο γελαστό γεράκο; Και πώς τελικά θα προσπαθήσουν να μη γίνουν αντιληπτοί από τα παιδιά όλης της γης που περιμένουν με προσμονή τα δώρα τους; Θα πετύχει το σχέδιό τους;
Οι νάνοι, ο κακός στρατηγός, ο επιστήμονας και ο μικρός γιος του, ο Γιαννάκης, μαζί βέβαια με τον ?γιο Βασίλη και τα ελάφια του, παίρνουν μέρος σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη ιστορία. Αστυνομική πλοκή, σασπένς και αγωνία, αλλά προπάντων χιούμορ και ξεκαρδιστικές καταστάσεις συνθέτουν μια ιστορία γεμάτη νοσταλγία και τρυφερότητα για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους που βαθιά μέσα τους αισθάνονται ακόμα παιδιά. 

 Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ' όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!






 Χριστούγεννα! Αν πάτε στο δάσος σήμερα, θα δείτε πολλά, αμέτρητα αρκουδάκια να... Όχι, δε θα σας πούμε εδώ το μυστικό τους! Διαβάστε αυτή την υπέροχη ιστορία και θα το μάθετε. 








Στο Μανόλη αρέσουν οι πλάκες και οι σκανταλιές. Όταν στο δάσος γνωρίζει τον Καλοκάντζαρο, το μοναδικό καλό καλικάντζαρο, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και δίνουν μια υπόσχεση: να βοηθούν πάντα ο ένας τον άλλο. Γι' αυτό και όταν ο Μανόλης έπειτα από χρόνια συνειδητοποιεί ότι οι καλικάντζαροι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, γιατί οι άνθρωποι ούτε πιστεύουν ότι υπάρχουν ούτε γιορτάζουν πια παραδοσιακά Χριστούγεννα, αποφασίζει να πάει στο Καλικαντζαροχωριό. Εκεί ο Μαντρακούκος, ο Κωλοβελόνης κι ο Κοψαχείλης, οι αρχηγοί των καλικάντζαρων, τρομάζουν μόλις ακούν τα νέα. Μόνο ο Καλοκάντζαρος και ο Μανόλης αποφασίζουν να δράσουν για να κάνουν τους ανθρώπους να γιορτάζουν παραδοσιακά και να σώσουν τους καλικάντζαρους.


Πληθώρα χριστουγεννιάτικων ιστορίων με διασκεδαστικές και πολύχρωμες εικόνες βίσκονται στη βιβλιοθήκη μας (ενδεικτικά αναφέρονται εδώ μερικά) και σας προσκαλούν να τις ανακαλύψετε! Βοηθός σας πάντα ο "Ερωδιός".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου