Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο "Ερωδιός" συναντά την κ. Φραγκεσκάκη


Την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013, ο "Ερωδιός" και το σχολείο μας "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" υποδέχτηκαν  για δεύτερη φορά την κ.Χριστίνα Φραγκεσκάκη, τη βραβευμένη συγγραφέα με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2012 στην κατηγορία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου για το βιβλίο της "Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά".





Η κ.Φραγκεσκάκη έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν το σχολείο μας και έχει χαρίσει στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας το παιδικό της βιβλίο, Μαραλά  Η μάνα των παραμυθιών, το οποίο φέρει την ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέως  ως δείγμα του δεσμού της με το σχολείο μας και της ιδιαίτερης σχέσης που αναπτύχθηκε μετά την επίσκεψή της σε αυτό.
"Για τη βιβλιοθήκη του σπουδαίου και φιλόξενου σχολείου σας...με ιδιαίτερη αγάπη  Χριστίνα Φραγκεσκάκη".




Η Ροδίτισσα συγγραφέας, κ. Φραγκεσκάκη στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας συνομίλησε με μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων για τα βιβλία της "Μαραλά" και "Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά". Η αφήγηση από τη συγγραφέα για θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, διαβάζοντας σημαντικά αποσπάσματα από τις ιστορίες της, εγείρε το ενδιαφέρον των μαθητών αναδεικνύοντας τις ευαισθησίες τους γύρω απ' αυτά τα θέματα. Κατά τη λήξη της συνάντησης η κ. Φραγκεσκάκη υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών χαρίζοντάς τους από έναν σελιδοδείκτη.

 Ο Ερωδιός σας υπενθυμίζει πως εκτενέστερο αφιέρωμα για την κ. Φραγκεσκάκη και το έργο της θα βρείτε στην ανάρτηση του Μαρτίου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου