Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα μας!



Τελευταία νέα!
Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, χαρά, δημιουργικότητα και πρόοδο για όλους!!
Μπορεί να μπήκε ο Γενάρης και να άργησα να σας ενημερώσω, όμως δεν θα το καθυστερήσω άλλο! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει και η λαϊκή σοφία. Είναι τόσα που θέλω να σας πω! Ας μη χάνουμε χρόνο!
Η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίστηκε με νέα βιβλία και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό χάρη στην ευγενική χορηγία του κ. Κυριακούλη, ο οποίος δώρισε μεγάλο αριθμό εγκυκλοπαιδικών τόμων, βιογραφίες και βιβλιοδετημένες  συλλογές  περιοδικών, όπως το «Ε  Ιατρικά» και το «Ε Ιστορικά» και πολύτιμα εκπαιδευτικά περιοδικά, όπως το «Σύγχρονη εκπαίδευση». Επιπλέον δώρισε μεγάλο αριθμό από dvd ποικίλης θεματολογίας ( Ιστορίας, φύσης, επιστήμης, θρησκείας και μαγειρικής). Τον ευχαριστούμε θερμά!
Ακόμα, ο κ. Καλημέρης, ο «νονός» της βιβλιοθήκης μας,  δεν μας ξέχασε και μας έστειλε νωρίτερα τα χριστουγεννιάτικα μας δώρα! Μία κούτα γεμάτη θησαυρούς! Βιβλία φιλοσοφικού περιεχομένου και όχι μόνο. Όπως λέει και ο ίδιος : «Ελπίζω να καταφέρω να ενισχύσω τη βιβλιοθήκη με κείμενα από την περίοδο του Μεσαίωνα,
για δυο λόγους. Αρχικά, επειδή η περίοδος αυτή αποτελεί ορόσημο για το Πανεπιστήμιο ως όρο και θεσμό. Έπειτα, επειδή η Ρόδος φιλοξενεί στα σπλάχνα της τις αντιφάσεις της μακρόχρονης δράσης των Ιπποτών.
Κύριος κορμός της προσπάθειας μου θα ‘ναι  λοιπόν, η περίοδος του Μεσαίωνα, αλλά βέβαια κάθε βιβλίο που θα κρίνεται χρήσιμο με την ίδια διάθεση θα προσφέρεται στα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία, που αποτελούν καταφύγιο και στολίδι της Δωδεκανήσου
Σας ευχαριστούμε κ. Καλημέρη για τη στήριξη!!
Είμαι σίγουρη πως  είδατε  το χριστουγεννιάτικο φιλμ του νηπιαγωγείου. Μαντέψτε που έγιναν τα γυρίσματα!! Πού αλλού; Μα φυσικά στη βιβλιοθήκη «Ερωδιός».
 Τέλος,  την επόμενη μέρα Παρασκευή 23/11/12, μας  επισκέφτηκαν σχεδόν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, καθώς προσπαθούσαν να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν κρυμμένους διαβήτες στα ράφια της βιβλιοθήκης! Παιχνίδια  Λογικής έπαιζαν τα παιδιά!! Για του λόγου το αληθές:

Σύντομα κοντά σας με νεότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου